Stay Safe in Croatia

Apartmani sa uređenom plažom i vezom za brod

Dragi posjetitelji,

želimo Vam ponuditi smještaj u našoj apartmanskoj kući ŠTIZ – BETINA na otoku Murteru. Apartmanska kuća okružena je prekrasnim mediteranskim vrtom i nalazi se direktno pored mora sa uređenom kamenom plažom na kojoj možete besplatno koristiti ležaljke za plažu i velike suncobrane.

U ponuditi imamo 10 smještajnih jedinica (apartmana i studija) sa dva, tri i četiri kreveta, pogodnih za obitelj sa djecom. Svi apartmani su potpuno opremljeni i imaju balkon sa prekrasnim pogledom na more i vrt, klimatizirani su, imaju pristup internetu i besplatan parking pored kuće.
U vrtu se nalazi veliki roštilj sa priborom za pečenje mesa i ribe, te ga možete slobodno koristiti.

Dobro došli su samo mali psi (mala pasmina) koji ne laju i nisu agresivni.

Ako na ljetovanje dolazite svojim brodom imamo mogućnost veza i porinuća manjih brodova. Brod možete privezati na obali i direktno uskočiti u njega. U moru su smješteni betonski blokovi gdje možete usidriti svoj brod. Parking za prikolicu broda je dostupan pored kuće unutar ograđenog dvorišta.

U moru ima sitnog pijeska pogodnog za ulazak. Ispred kuće uz samu obalu nalazi se velika garaža sa WC, gdje možete odložiti svoje stvari za plažu (SUP daska, luftić, mali gumeni čamac…).

više

Odlična lokacija za avanturiste

Ugodnom i laganom šetnjom uz more uživati će te u šetnji do centra Betine koji je udaljen 1,6 km od trgovina, kafića, restorana i glavne gradske plaže.

Otok Murter jedno je od najpoznatijih turističkih središta Dalmacije, a Betina jedno od najslikovitijih malih mjesta na Jadranu, s mnoštvom karakterističnih uskih uličica u staroj jezgri na brežuljkastom otočiću s tradicionalnom crkvom iz 15. stoljeća. Betinski kalafati, brodograditelji u drvu od 2015.g. dobili su svoj muzej. U 18. i 19.st. Betina je bila centar drvene brodogradnje na Jadranu. Danas djeluje još nekoliko obiteljskih brodogradilišta koji su proglašeni hrvatskom nematerijalnom kulturnom baštinom i uvršteni u Registar kulturnih dobara RH. Na otoku je jaka i glagoljaška tradicija i održavaju se glagoljaške mise. 

Otok Murter je poznat je po biciklističkim i pješačkim stazama kao i pješčanim plažama Slanica, Podvrške, Čigrađa, Kosirina… Povezan je pokretnim mostom, koji se podiže dva puta na dan, te je lako dostupan osobnim automobilom. Njegov geografski položaj savršen je za otkrivanje nacionalnih parkova Krka, Kornati, Vransko jezero i Paklenica.

Srednjovjekovni grad Šibenik udaljen je 32 km. Među 5 gradova je u svijetu s 2 spomenika koji se nalaze na UNESCO-ov popisu zaštićene svjetske baštine, Tvrđavu sv. Nikole i Katedralu sv. Jakova. Svakako treba obići i razgledati i tvrđavu  sv. Mihovila i Barone.

Za sve upite i informacije smo uvijek dostupni. Veselimo se vašem dolasku u prekrasnu i sunčanu Betinu na otoku Murteru.

više